Maak kennis met:
Ferry

Ferry is al 5 jaar werkzaam bij Compass als Head Chef en stuurt de locatie SAP in den Bosch aan. Daarnaast neemt hij ook deel aan het culinaire team binnen Compass. Hij haalt veel energie uit zijn werk en kan hier al zijn creatieviteit in kwijt. Dat hij samen met zijn team de mooiste prestaties neerzet maakt hem erg trots.
Ferry kok

Wie ben je en wat doe je bij Compass Group?

Ik ben Ferry van Daal en sinds 5 jaar werkzaam bij Compass als Head Chef. Ik stuur de locatie SAP in den Bosch aan. Verder neem ik deel aan het culinaire team binnen Compass. Dit vind ik erg leuk omdat ik dan met vakgenoten kan sparren/ overleggen. Daarnaast kunnen we binnen dit team ervaringen delen en ideeën opdoen die we weer kunnen toepassen op onze locaties

Hoe ziet jouw carrière pad er binnen Compass uit?

Ik ben begonnen als kok op deze locatie.  Tijdens de reorganisatie die door Corona heeft plaatsgevonden ben ik doorgegroeid naar manager van de locatie. Ondanks dat de corona tijd geen leuke tijd was heb ik toch veel mogelijkheden gezien voor mijn locatie. Zo heb ik voor mijn gasten in Corona tijd digitale kookworkshops gegeven. Deze werden wekelijks aangeboden, later heb ik ook de kans gekregen om deze voor een breder publiek aan te bieden. Daarnaast hebben we boxen kunnen verkopen voor zowel ontbijt, lunch en diner. Gezien het feit dat het wagenpark van de opdrachtgever stilstond heb ik in overleg met de opdrachtgever kunnen bewerkstelligen dat mijn personeel deze boxen in het land konden rondbrengen met de auto’s van de opdrachtgever. Doordat mij deze vrijheid werd gegeven, kon ik toch ervoor zorgen dat mijn  personeel zo goed mogelijk door deze corona tijd is heen gekomen.

Wat maakt Compass Group voor jou een goede werkgever?

Ik vind het fijn dat het salaris altijd netjes op tijd wordt gestort. Verder krijg ik het vertrouwen van de organisatie om lekker creatief bezig te zijn. Ik krijg veel vrijheid waardoor ik op deze locatie kan maken wat ik wil, zeker wat betreft de banqueting.  Compass hanteert een menuplanner maar ook binnen deze menuplanner kan je veel creativiteit kwijt en wat fijn is dat deze menuplanner mee gaat met de seizoenen.

Wat vind je leuk aan je werk?

Dat ik mijn creativiteit kwijt kan op de locatie. Ik hou van werken met mensen en ik wil graag mensen blij maken en in de watten leggen. Ik ben er dan ook trots op dat ik nog nooit een klacht binnen heb gekregen. Soms ga ik dan ook bewust even meehelpen in de spoelkeuken, omdat je dan goed kan zien of de borden schoon terugkomen, of te wel hebben ze het eten dat ze gekocht hebben ook opgegeten. Dit is een mooie graadmeter voor mij of we nog steeds goed bezig zijn. Ik ben zelf erg positief en enthousiast en dit straal ik ook af op mijn team. Dat wij elke keer weer zo’n mooie prestatie neerzetten maakt mij dan ook erg trots. Daarnaast krijg ik veel energie in het begeleiden van leerlingen. Wij kunnen op onze locatie in diverse functies/ studierichtingen leerlingen begeleiden. Zowel op kok, gastvrouw/gastheer en leidinggevend gebied ik ben dan ook leermeester en mij locatie is ook erkent door s-bb.

Wat wil je nieuwe collega’s nog meegeven?

Werken in de catering is super leuk. Men denkt vaak wat negatiever over de catering, maar wij doen vaak veel meer dan alleen maar het broodje kroket maken. Zoals je ook kunt zien op de foto maken wij ook hele diners voor gasten van de opdrachtgever, hierbij een voorbeeld van een nagerecht. Ook al is het hard werken, is het wel heel dankbaar werk omdat je altijd blije gezichten ziet. Eten verbind nu eenmaal en is het leukste vak om mee bezig te zijn!

Als eerste de laatste vacatures in jouw mailbox?

Stel nu een vacature alarm in!