Rolmodel:
Floyd Meulenbeld

“Ik zet me in voor de LGBTQI+- community van Compass Group zodat iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn.”

Wie ben je en wat is je rol bij Compass Group?

“Ik ben Floyd Meulenbeld (30) en ik werk al zeven jaar bij Compass Group als kok op de locatie van AkzoNobel in Amsterdam Zuid. Op deze locatie kook ik op hoog niveau, wat ik een mooie uitdaging vind! Ik verzorg samen met het team borrels, partijen en de dagelijkse lunch. Of ik plezier haal uit mijn werk? Zeker weten! Ik mag zelf met ideeën voor nieuwe gerechten komen en ik zorg ervoor dat de 300 gasten dagelijks van een goede maaltijd kunnen genieten".

Kan jij jezelf zijn bij Compass Group?

“Ik voel mij welkom binnen Compass Group. Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt of hoe je eruitziet - iedereen kan zichzelf zijn. Wel is het zo dat je zelf de sfeer bepaalt, kom je met een lach binnen? Dan krijg je deze ook zeker terug!

Ik was dertien toen ik uit de kast kwam. Dit verliep bij mij gelukkig erg soepel, maar helaas hoor je daar ook andere verhalen over. Iedereen is mens, of je nu op iemand van een ander geslacht valt, op hetzelfde geslacht valt of geboren bent in een ander lichaam - wij zijn allemaal gelijk. Ik woon inmiddels acht jaar samen met mijn vriend én verloofde Erik. Wij wonen in het prachtige Den Haag. Wanneer ik met mijn vriend hand in hand door de stad loop is het wachten op vervelende opmerkingen.

Ik vind dat iedereen liefde moet kunnen uiten, op wat voor manier dan ook! Ook op het werk is dit belangrijk. Daarom zet ik mij in voor de LGBTQI+ gemeenschap binnen Compass Group. Iedereen kan met verhalen of vragen bij mij terecht. Dit kan zijn op het gebied van hun coming out of bijvoorbeeld hoe iemand hier het beste over in gesprek kan gaan met collega’s. Ik ben trots dat ik een luisterend oor kan zijn voor mijn collega’s, ik wil heel graag dat iedereen zich thuis voelt”.

Wat is jouw lekkerste gerecht dat jij graag zou willen delen met nieuwe collega’s?

“Dat vind ik een lastige vraag! Wij maken elke dag nieuwe gerechten, waardoor de gasten iedere keer iets verrassends te proeven hebben. Wel krijg ik vaak complimenten over mijn vlees en sauzen. Directie etentjes vind ik het leukst om te verzorgen, omdat ik dan helemaal los mag gaan met schuimpjes en ditjes en datjes. Echt één gerecht zou ik niet kunnen noemen. De ene dag springt de poké bowl eruit en de andere dag de uitsmijter of roti rol.”

Als eerste de laatste vacatures in jouw mailbox?

Stel nu een vacature alarm in!